Prohledat tento blog

ZOO ve Slunečnici - příměstský tábor

První den našeho přírodovědného objevování jsme se vydali na krátkou výpravu do luk u řeky Úhlavy. Na ruce jsme měli namotanou širokou lepící pásku, na kterou jsme přilepovali nalezené přírodniny. Kromě rostlin, větviček, peří a lístků jsme lupou pozorovali i život lučních koníků.
Při procházení se lukami jsme měli příležitost pozorovat velké zelené saranče. Sledovali jsme je, jak vždy o kousek poodletělo. Nakonec však roztáhlo křídla a letělo překvapivě daleko až přistálo v koruně stromu.                                                                                                                                     
 
 

Travnatý prostor před vodáckou klubovnou nás zval k venkovním hrám a tak jsme vyrazili zahrát si několik míčových her než přišel čas k obědu.
 
Oběd byl výborný, paní kuchařky z MŠ Gagarinova připravily smažený květák s bramborem a okurkovým salátem. Po obědě vyrazila část dětí s Hankou do domečku nakrmit zvířátka a my ostatní jsme zatím hráli stolní hry a když bylo domyto nádobí, šli jsme zase ven, na travnatý plácek. Užili jsme si vybíjené všech proti všem a dalších her, ale nejvíce se líbila čertovská honička 😊



Když se Hanka s dětmi vrátila, dali jsme si svačinku, vanilkový pudink a kdo nechtěl pudink, tak měl rohlíky se šunkou, sýrem nebo paštikou.

Po poslední čertí honičce jsme si sbalili věci a děti s Hankou vyrazily zpět na náměstí, kde se setkaly s rodiči.

Zítra nás čeká výlet do Zoologické zahrady v Plzni :-)  
Sepsala a nafotila: Jana

Žádné komentáře:

Okomentovat