Prohledat tento blog

Dobrodružství s Jindřichem P._2. den

Krátce po příchodu do bradavické školy jsme se mohli seznámit s rozvrhem hodin pro dnešní den. Pak taky Jana přišla s hadem, jak včera slíbila. Kdo měl dost odvahy, mohl si ho pohladit, někteří našeho albína Korálovky Honduraské již znají a berou si ho na ruku.

Hned ráno nás čekala příprava hmoty na mandragory. Potom jsme se rozdělili na dvě části a šli se postarat o kouzelné tvory. Jedna část si vzala na starost zvířata v Bradavicích a druhá skupina vyrazila k Zapovězenému lesu, aby posháněla vzácné větve, kterými si doplňují někteří z kouzelných tvorů svůj jídelníček.
 
Dále jsme se dozvěděli, že školník Filch odchytává sovy a kontroluje poštu, kterou odesíláme. Proto jsme se dnes naučili vyrobit a používat neviditelný inkoust. Napsali jsme jím dopis Tichošlápkovi, aby dal vědět členům Řádu, jaká neplecha se tu v Bradavicích děje.

V hodině Bylinkářství jsme procvičili své čichové buňky, když jsme rozpoznávali vůně bylin, jejich kůry a plodů, ale i jiných pochutin a poživatin. Nosíky máme pěkně vytrénované a třeba takovou rybí omáčku, si budeme jistě pamatovat docela dlouho.
 
 
 
Po výborném obědě, hlavním chodem byly dukátové buchtičky se šodó, jsme se odebrali do relaxační místnosti, kde jsme svým bříškům i zbytku těla, dopřáli odpočinek.

Bylinkářství pak pokračovalo i odpolední výukou, kdy jsme sázeli do čerstvého substrátu malé mandragory. Ty jsme si pak také odnesli domů a za sebe mohu říci, že byly výborné ;-)
 
 
 
 
 
 
Přišel nás navštívit také profesor létání. Pobyl s námi sice krátce, ale jeho přítomnost potěšila zejména profesorský sbor.
Nejhlavnější čarodějka Jana na konec rozdala jednotlivým kolejím body za dnešní den a vydali jsme se na hřiště, věnovat se kouzelnickým sportům. 
 
 
 
A co nás čeká zítra? Prozradím jen tolik, že dnes dorazili dva balíky, jejichž obsah zítra či v dalších dnech určitě využijeme. Dále dostala Ivanka pokyny k nákupu. Má koupit nějaké jedlé věci, tak uvidíme, čeho se zítra dočkáme ;-)

Sepsala: Jana
Nafotily: Jana, Ivanka a Hanka

Žádné komentáře:

Okomentovat