Prohledat tento blog

Dobrodružství s Jindřichem P._5. den


Poslední den jsme se vydali zachraňovat Kámen mudrců, aby se nedostal do rukou Vy-víte-koho. Každý si nejprve připravil svůj klíč a dozdobil si jej podle představ.


Potom jsme vyráběli hudební nástroje a studenti každé z kolejí vymýšleli píseň, kterou chtěli uspat Chloupka. Píseň nám pak zazpívali a doprovodili se na vyrobené hudební nástroje. Průběžné bodování bylo ve prospěch Nebelvíru a Mrzimoru. Avšak po bodování ukolébavky pro Chloupka a hudebního doprovodu, se rázem poměr bodů vyrovnal. Každá kolej měla 50 bodů.

Dále nás na cestě za Kamenem mudrců čekal úkol zahrát si Kouzelnické člobrdo.

Po obědě jsme vyrazili vyhledat klíče od komnaty, která ukrývala Kámen mudrců. Šli jsme za klíčem, který nás dovedl ke Kameni. Podařilo se nám jej zachránit a Vy-víte-kdo se k němu nedostal.

Protože nás odpoledne čekala oslava na ukončení školního roku v Bradavicích a předání Školního poháru vítězné koleji, vyráběli jsme jedlá košťata. I když je jejich příprava náročná na zručnost, podařilo se nám jich vytvořit dva plné talíře.
 
 

Kromě občerstvení jsme připravovali výzdobu Velkého sálu, kde mělo ukončení bradavického školního roku probíhat. Za chvilku byla místnost plná sov. Když pak byly sovy rozvěšeny po místnosti, došlo na poslední bodování. Všechny koleje měly po bodování shodný počet bodů, a to znamenalo jediné, Školní pohár získaly všechny koleje společně. To byla radost 😊
 
 

Když pak přišli rodiče, přátelé a sourozenci, byli studenti Bradavické školy čar a kouzel oceněni za dobrou práci po celou dobu studia. Získali směs čarodějnických sladkostí, v nichž nechyběl pavouk, upíří zuby a mnoho dalších sladkostí. V balíčku dostali také Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak a každý pak též ozdobný špendlík z filmu o Harry Potterovi. Dali jsme si košťata, čokoládové žabky, máslový ležák značky Létající kotlík a mnoho dalších kouzelnických delikates. No, a pak už to byl opravdu konec. Rozloučili jsme se a věříme, že se opět setkáme.
 

 Sepsala: Jana
Nafotily: Jana, Ivanka a Hanka

Žádné komentáře:

Okomentovat