Prohledat tento blog

Dobrodružství s Jindřichem P._3. den


Dnešní rozvrh sliboval zajímavou zábavu. Nejprve se opět šla jedna skupina dětí postarat o naše kouzelné tvory. Mezitím jsme s druhou skupinou připravovali žabky. Čokoládové žabky 😉 Rozpustili jsme spolu ve vodní lázni čokoládové pecičky a rozpuštěnou čokoládu pak děti plnily do formy žabek. Žabky ve formě jsme nechali ztuhnout a pak je balili do celofánových sáčků přelepených jmenovkou.


Po žabkách jsme se věnovali přípravě kouzelného lektvaru. Připravili jsme si „Lektvar dobré nálady“. A co že jsme to na něj potřebovali? 1 netopýří oko, 2 červy, šťávu z pěti jablek, pár kapek H2O a na závěr modrý inkoust chobotnice. Každý si pak podle chuti přidal netopýří oko a červy 😉
 
 
 
 

Po obědě jsme se věnovali ochranným kouzlům a každý si vytvořil svoji vlastní směs ochranných kouzel do malé skleničky. Tu jsme důkladně zašpuntovali a pro jistotu zakápli lepidlem. Někteří z mladých kouzelníků si přáli korek dozdobit kamínkem.
 
 
 
 
 
 
 

Skleničky s ochrannými kouzly jsme nechali v Bradavicích a vydali se na bradavické louky, abychom se věnovali sportování. Někteří se vyzkoušeli ringo a po svačině jsme si trénovali přihrávky a ovládání lakrosové lapačky 😊 Lakros sice není kouzelnický sport, ale velice nás bavil a hodně jsme se při něm i nasmáli.
 
 
 
 
 

Tak se těšíme opět zítra!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Napsala: Jana
Nafotily: Jana, Hanka a Ivanka

Žádné komentáře:

Okomentovat