Prohledat tento blog

Výtvarně - Tvořivý tábor_Cestujeme po světě_4. den


Hned ráno jsme z Afriky odcestovali do Austrálie. Seznámili jsme se s kapitánem Jamesem Cookem a původními obyvateli Austrálie. Od nich jsme se inspirovali při našem prvním tvoření. Pomocí teček jsme si ozdobili bumerang a vybarvili si klokana.


Jana vyprávěla o zvířatech, která v Austrálii žijí. Vyprávěla i příběh o původu ptakopyska, jak si jej vyprávěli Austrálci v dávných dobách.  Řekla nám také, že v Austrálii oblíbený křehký dort „Pavlova“, je pojmenovaný po slavné ruské baleríně, která navštívila Austrálii a Nový Zéland. A slavnou baletkou jsme se navnadili na další tvoření – zdobili jsme drobnými papírovými a filcovými květinkami hřebínky do vlasů, čelenky a vlasové spony.
 
 
 
 
 
 

Po odpoledním odpočinutí jsme vyrazili na Sokolovnu, kde jsme si chvíli pohráli s „kamsemizachceskočím“ míči 😊a ze zelených plodů javoru si vyrobili „nosy“.
 
 
 


Melounová svačinka nás osvěžila a navnadila k dalšímu vyrábění. Každý si, z vyřezaných tvarů z překližky, vybarvil kluka nebo holčičku, kterým jsme na zadní stranu nalepili samolepící magnetické pásky.

Tak zase ahoj zítra, při dalším tvoření a výstavě výrobků, na kterou jsou zváni rodiče a další rodinní příslušníci.
 
 
 
 
 


Sepsala a nafotila: Jana


Žádné komentáře:

Okomentovat