Prohledat tento blog

ZOO ve Slunečnici - potravní řetězec, mravenci a vernisáž

Hned ráno jsme se s dětmi ještě vrátili ke včerejšímu výletu do ZOO. Děti si ve skupinkách sepsaly vše, co se jim líbilo a co ne. Mluvčí každé skupinky nám představil členy skupiny a seznámil nás s jejich společnými výsledky.


A jaké byly, podle dětí, klady a zápory včerejšího výletu? Mezi pozitiva děti zahrnuly: strašilky, lemury, plameňáky, hřiště, lvíčata, jídlo, klokáňata, řvoucího lva, noční světy, ZOO obchůdek, hadí vajíčka, bílé klokany, vlak, oběd, žirafy, cestu tramvají. Naopak se jim nelíbilo: počasí, „odjeli jsme moc brzy“, „neprošli jsme celou ZOO“, déšť, živý had, tarantule.

Přírodovědným tématem dneška byl potravní řetězec a důležitost třídění odpadu. Každý si vyrobil potravní řetězec i domů.
 

 Ivanka s dětmi připravila pokus, ve kterém jsme pozorovali mravence a zkoumali jejich chutě 😊
 
 
 

Po obědě se malí přírodovědci s Janou vydali do Slunečnice nakrmit zvířátka. Kromě krmení si udělali čas i na pohlazení a pomazlení zvířátek. Mezitím děti v klubovně na KČT kreslily obrázky zvířat. Povídali jsme si o výstavách obrazů a slavnostním zahájení výstav – vernisáži. Také jsme si takovou slavnost s přípitkem, vyzkoušeli.
  
  


Sepsala a nafotila: Jana


Žádné komentáře:

Okomentovat