Prohledat tento blog

Dobrodružství s Jindřichem P._ 1. den


V pondělí ráno se ve Slunečnici sešla nová parta dětí a příměstský tábor „Dobrodružství s Jindřichem P.“, mohl začít. Abychom zjistili, zda jsme všichni na správném táboře, vyšli jsme do sovince, kde si každý našel svůj dopis, v němž byl přizván ke studiu na škole čar a kouzel v Bradavicích.


Než jsme mohli odjet do školy, čekaly nás velké nákupy kouzelnických potřeb v Příčné ulici. Nejprve jsme zašli k panu Olivanderovi, vyrobit si hůlku. Každý přisoudil své hůlce nějakou kouzelnou součást (žíni jednorožce, blánu z dračího srdce či péro ptáka fénixe) a na vršek hůlky si přidělal malý polodrahokam.
 
 
 
 
 
 


V nákupech jsme pak pokračovali v obchodě „Mžourov“, kde si každý vybral mazlíka, kterého si vezme s sebou do Bradavic.
 
 
 

V obchodě „Krucánky a Kaňoury“ jsme si vyrobili sešitek, který nám bude sloužit k zapisování a zakreslení kouzel, k zápiskům, jak pečovat o kouzelné byliny a informací o kouzelných tvorech.

Zašli jsme také do obchodu k Madame Malkinové „Hábity pro každou příležitost“. Zde jsme se převlékli do svých kouzelnických obleků (ani paní profesorky nezůstaly pozadu a konečně se ukázala jejich pravá tvář ;-) a mohli se těšit, až vyrazíme na nádraží a nástupiště 9 ¾, na vlak do Bradavic.
 
 

Ještě před odjezdem do Bradavic jsme si zahráli mudlovskou vybíjenou a pak jsme se vydali v hábitech a kloboucích na vlakové nádraží. Nebylo snadné nástupiště 9 ¾ najít a hlavně se pak na něj dostat. Když už jsme tam byli, rozdělili jsme se do skupinek po čtyř a po pěti, abychom mohli pohodlně sedět v kupé. Vydali jsme se na cestu do Bradavic.
 
 
 
 
 
 

V Bradavicích na nás čekal Moudrý klobouk, který děti rozdělil do jednotlivých kolejí. Na znamení příslušnosti k té které koleji má každý žák bradavické školy dřevěný knoflík, který si pomaloval barvami své koleje a na nějž jsme mu přilepili spínací špendlík. Knoflík každý nosí viditelně na svém hábitu.
 
 
 
 

 A co nás čeká zítra? Žáci školy dostanou rozvrh a budou se účastnit výuky. Čeká je „Péče o kouzelné tvory“, „Výroba lektvarů“ a třeba i „Bylinkářství“.

Těšíme se na další dny.

Sepsala: Nejvrchnější čarodějka a nositelka Merlinova řádu 3. třídy Jana
Nafotily: Jana a Hanka

Žádné komentáře:

Okomentovat