Prohledat tento blog

Vaření - příměstský tábor - 2. den

V úterý jsme se s dětmi domluvily, že se nebudeme starat pouze o naplnění našich bříšek, ale nakrmíme i zvířátka, která v domku máme. Skupinka menších dětí šla tedy se mnou krmit zvířátka a větší děti s Hankou, připravovaly srdíčkový koláč na odpolední svačinu.
Když byla zvířátka nakrmená, věnovali jsme jim čas, abychom se s nimi seznámili blíže a pohladili si je. Těší mne, že chováme zvířátka různých druhů a že tak mají děti možnost poznat život hmyzu (pakobylky a strašilky, ale i cvrčky, které tu máme pro gekončíky), plazů (krotkého albína, samce korálkovky honduraské a zmiňované gekončíky), ptáků (andulku a korely). Mohou pozorovat různé druhy rybek, žabku a raky, ale také naše malé savce (morčata, křečky, osmáky a makaka kápového - Zuzanku). A to bych nebyla učitelka, abych si nechala ujít příležitost a neřekla dětem o každém živočichovi aspoň pár zajímavostí.
 
 
 Zatímco jsem s jednou skupinkou byla u zvířátek, z patra se začala linout vůně pečeného koláče. 


K obědu zadělávala Hanka s menšími dětmi kynuté těsto na knedlíky. A já, se staršími, chystala maso na guláš. Čistili a krájeli jsme cibuli na gulášový základ. Víte, kdy vás bude cibule nejméně pálit? Když si dáte do pusy vodu a máte ji v ní po celou dobu krájení cibule 😉

 Když jsme měli hotovo, vyráběli jsme v době před obědem muchomůrky a myšky z vařených vajec, rajčete, hřebíčku, pažitky a ředkviček. Děti si je odpoledne hrdě odnášely domů.

  
Po rajské polévce se u oběda jen zaprášilo, že ani na přidávání nám nezbyla. Ale měli jsme ještě guláš s knedlíkem a bříška nezůstala prázdná.

V relaxační místnosti jsme se zase věnovali stavění vesnic, městeček a železnic a odpočívali.

Na piknik jsme tentokrát vyrazili dále od domku, na přeštickou loděnici. Posedali jsme si do stínu na deku a ke stolu s lavicemi. Děti se vyřádily na prolézací lodi, najedly srdíčkového koláče, napily se a šly jsme zase zpět do Slunečnice a domů.
 


Napsala: Jana
Fotila: Jana a Hanka

Žádné komentáře:

Okomentovat