Prohledat tento blog

Vaření - příměstský tábor - 3. den

Třetí den našeho tábora byl zároveň dnem posledním a slavnostním. Vystřídali jsme se v krmení zvířátek, tentokrát krmili starší. Mladší děti připravovaly s Hankou jogurtovou zmrzlinu a upekly lentilkové muffiny na odpolední piknik.

Dopolední svačinku si každý přichystal sám podle své chutě a nacpali jsme se melounem a nektarinkami 😊

K obědu starší děti oloupaly brambory a nachystaly okurkový salát. Mladší děti zatím naklepávaly jednotlivé řízky, které si pak mladší i starší děti obalily. Když pak Hanka začala řízky smažit, pustila jsem se s dětmi do dalšího předobědového vyrábění. Tentokrát jsme modelovali tvary ze sladké mléčné hmoty (falešného marcipánu). Hotové výrobky si děti opět odnesly domů (tedy pokud si je již předem nesnědly). Kdo měl vyrábění málo, dal se ještě do tvoření obrázků ze zažehlovacích korálků anebo si kreslil obrázek k zalaminování.
 
 
 

Slavnostním jídlem byly řízky s brambory a okurkovým salátem. Po obědě jsme se lehce zrealaxovali a dali si výbornou domácí zmrzlinu s horkými malinami a čerstvými malinami, kterými nás podarovala jedna z maminek. Děkujeme, byly výborné!!!

A pak už byl ten okamžik, kdy jsme vzali piknikové koše a deku a vydali se k Sokolovně. Zde pak proběhlo pasování účastníků na kuchaře, každý dostal vařečku, lentilkový muffin a džusík.
Na závěr celého tábora můžeme opět říci: „Bylo to prima, ať se vám dobře vaří a těšíme se zase někdy příště!“

P. S. Slibované kuchařky s přehledem použitých receptů se k dětem dostanou v průběhu prázdnin.

Napsala: Jana
Fotila: Jana

Žádné komentáře:

Okomentovat